Blog

Ο Σύλλογος Υποτρόφων ΙΚΥ στο Athens Science Festival 2023

Ο Σύλλογός μας συμμετείχε στο επιστημονικό/εκπαιδευτικό φεστιβάλ Athens Science Festival (10-12 Οκτωβρίου 2023, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Γκάζι)

Το Athens Science Festival 2023 είχε τίτλο «Διαμόρφωσε το Μέλλον σου – Shape your Future» και επικεντρώθηκε στο να παρουσιάσει σε μαθητές και φοιτητές το εύρος επιλογών που μπορεί να τους προσφέρει κάθε επιστημονικός κλάδος.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Σύλλογός μας προσπάθησε να αναδείξει τη σημασία της διεπιστημονικότητας και τη συμβολή της τόσο στην πρόοδο των Επιστημών όσο και στις επιλογές ακαδημαϊκής και επαγγελματικής εξέλιξης όσων αποφασίσουν να ακολουθήσουν κάποιον επιστημονικό κλάδο.

Οι δράσεις μας αφορούσαν στους τομείς:

  • Αρχαιολογία
  • Βιολογία
  • Ψυχολογία
  • Νομική

Σας παραθέτουμε την πρότασή μας, όπως έγινε αποδεκτή από την Οργανωτική Επιτροπή του Athens Science Festival 2023:

 «O 19ος και ο 20ός αιώνας σημαδεύτηκαν από την ανάδυση, τον καθορισμό και την ανάπτυξη των επιστημονικών πεδίων και υποπεδίων μέσω της υψηλής εξειδίκευσης. Στον αιώνα που διανύουμε, οι νέες ερευνητικές προκλήσεις καθιστούν ολοένα πιο κατανοητή τη συνύφανση των πορισμάτων διαφορετικών επιστημονικών κλάδων και την επιτακτική ανάγκη της μεταξύ τους συνομιλίας, με στόχο τη διατύπωση περισσότερο ολιστικών προσεγγίσεων. Η προτεινόμενη δράση φιλοδοξεί, μέσα από παραδείγματα και κουίζ, να συνεισφέρει στην κατανόηση της ανάγκης αλληλεπίδρασης διαφορετικών πεδίων, να υπογραμμίσει τη σημασία της διεπιστημονικότητας για τις επαγγελματικές επιλογές και αναδείξει την ευελιξία που αυτή προσφέρει σε σπουδές και επαγγελματική σταδιοδρομία.»