Η Βασιλική αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2011. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης όπου παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Κυτταρική και Γενετική Αιτιολογία, Διαγνωστική και Θεραπευτική των Ασθενειών του Ανθρώπου» . Στο διάστημα αυτό συμμετείχε ενεργά στην μελέτη των μηχανισμών ρύθμισης των HDL πρωτεϊνών σε μεταβολικά και αυτοάνοσα νοσήματα . Έκτοτε επέστρεψε στην Αθήνα όπου εργάζεται έως σήμερα ως υποψήφια διδάκτωρ στο Ε.ΚΕ.ΒΕ «Αλέξανδρος Φλέμιγκ» εγγεγραμμένη στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης . Η διδακτορική της διατριβή εστιάζει στη μελέτη του ρόλου μεγάλων μη-κωδικών μορίων RNA στην φυσιολογική ομοιόσταση και στον καρκίνο του εντέρου.
Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών και διδακτορικών της σπουδών έχει υπάρξει αντίστοιχα υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (περίοδος 2011-2013) και του Ιδρύματος Ωνάση (περίοδος 2015-σήμερα) και έχει συμμετάσχει σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια στα οποία έχει βραβευτεί για τις παρουσιάσεις της. Επιπλέον, έχει λάβει μέρος στην δημοσίευση ερευνητικών άρθρων σε διεθνούς εμβέλειας επιστημονικά περιοδικά. Τέλος, διατελεί μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) και της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας (ΕΕΒΜΒ).
Μέσω της συμμετοχής της στον Σύλλογο Υποτρόφων του ΙΚΥ επιθυμεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της συνεργασίας και της ανταλλαγής ιδεών μεταξύ των διαφορετικών επιστημονικών κλάδων που υποστηρίζονται από το ΙΚΥ. Βασικός στόχος της αποτελεί η μεταβίβαση των αρχών της γνώσης, της συνεργασίας και της παιδείας στους νέους υποτρόφους οι οποίοι θα θεμελιώσουν τη μελλοντική Ελληνική επιστημονική κοινότητα.