Η Νεφέλη Γκάτσου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Παιδαγωγικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2008-2012). Πραγματοποίησε ένα μέρος των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Βοημίας (Πίλζεν, Τσεχία) και διεξήγαγε την πρακτική της άσκηση στην Ανώτατη Σχολή Εκπαίδευσης της Κοΐμπρα (Πορτογαλία) στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Στη συνέχεια, έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για μεταπτυχιακές (2012-2014) και διδακτορικές (2017-2019) σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα της Γλωσσολογίας.

Επίσης, είναι απόφοιτος του Εργαστηρίου Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος (2018-2019). Το 2019 παρακολούθησε μαθήματα τελειοποίησης της γαλλικής γλώσσας στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (Βέλγιο) με υποτροφία από τον οργανισμό Wallonie-Bruxelles International. Το 2020 ολοκλήρωσε το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Από το 2013 εργάζεται ως δασκάλα στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα – Κολλέγιο Ψυχικού. Από το 2014 είναι μέλος του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και Μελέτης της Λογοτεχνίας και της Ρητορικής. Από το 2019 είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της τετραμηνιαίας περιοδικής έκδοσης Λόγου και Τέχνης «Καρυοθραύστις». Έχει δημοσιεύσει άρθρα, ποιήματα και μεταφράσεις και έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Μιλά άριστα Αγγλικά, Γαλλικά, Πορτογαλικά και γνωρίζει Ιταλικά. Τέλος, από τον Σεπτέμβριο του 2020 είναι φοιτήτρια στο μονοετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ στην Ολλανδία.