Η Χριστίνα Αθανασοπούλου γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα. Το 2017 ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στο Τμήμα Νοσηλευτικής Επιστήμης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Τούρκου της Φινλανδίας, με θέμα “eHealth and people with Schizophrenia Spectrum Disorders”. Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών της σπουδών, έλαβε τριετή υποτροφία από το ΙΚΥ, δημοσίευσε επτά επιστημονικά άρθρα, παρουσίασε ανακοινώσεις σε δεκαεπτά διεθνή και εθνικά συνέδρια, συμμετείχε σε τέσσερις διαγωνισμούς και κέρδισε δύο βραβεία.

Μετά την εκπόνηση του διδακτορικού της, υπήρξε υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. (2017-2018), ύστερα από επιλογή της ως εκπροσώπου startupper της Φινλανδίας (για την startup “Knowledge Unicorn”) με το πρόγραμμα “Young Transatlantic Innovation Leaders Initiative”.

Στα τέλη του 2017 αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα, με στόχο να προσφέρει στον τόπο της τα όσα σημαντικά αποκόμισε από το μέχρι τώρα «ταξίδι» της στα διεθνή επιστημονικά περιβάλλοντα. Σήμερα είναι Product Manager σε ένα έργο που έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη ενός εκπαιδευτικού, «έξυπνου» παιχνιδιού. Παράλληλα, διδάσκει στη Σχολή Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και συμμετέχει ως μέλος μεταδιδακτορικής έρευνας στον τομέα της ψυχικής υγείας.