Η Δρ. Ελευθερία Μ. Γκρίμπα αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Υποτρόφων Ι.Κ.Υ.

Έχει αναπτύξει πολύπλευρη και πολυσχιδή δραστηριότητα στο χώρο εργασίας της. Συγκεκριμένα, είναι στέλεχος του Υπουργείου Τουρισμού επί 20 σχεδόν έτη (Δ/νση Έρευνας, Εστιακό Σημείο για την παρακολούθηση και προώθηση των 17 Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης), έχοντας εκπονήσει διατμηματικό μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα στις ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ως υπότροφος ΙΚΥ. Οι προπτυχιακές της σπουδές ήταν στο ΑΤΕΙ Αθηνών, στις Τουριστικές Επιχειρήσεις κι επιπλέον έχει παιδαγωγική / εκπαιδευτική επάρκεια (ΣΕΛΕΤΕ), ενώ έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό (ΑΣΠΑΙΤΕ). Μιλά τρεις γλώσσες: γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά.

Έχει εργαστεί, ως Στέλεχος, σε ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα, συμβουλευτικούς φορείς, έχει συμμετάσχει σε, αμειβόμενες ή μη, Ομάδες Εργασίας/Ελέγχου, Εμπειρογνωμόνων/Μετακίνησης, Επιτροπές Διενέργειας/Αξιολόγησης Διαγωνισμών, Παραλαβής/Παρακολούθησης Έργων, συνεργάζεται με Κέντρα Αριστείας, Εκπαιδευτικά/Κοινωφελή Ιδρύματα και άλλους φορείς ως εισηγήτρια, ερευνήτρια, εκπαιδεύτρια, επόπτρια, αξιολογήτρια όπως είναι λ.χ. το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet, το Κέντρο Αειφορίας και Αριστείας, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης, το Τμήμα Καινοτομίας και Βέλτιστων Πρακτικών του Υπουργείου Εσωτερικών, το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, το ΕΚΔΔΑ/ΙΝΕΠ, το ΕΑΠ, ΙΙΕΚ, ΚΕΚ, το European Public Sector Awards, η UNESCO, o WTO κ.λπ. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε καταξιωμένα επιστημονικά περιοδικά, έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε διεθνή συνέδρια/εκθέσεις κι έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων, σε ερευνητικά έργα, σε προγράμματα κατάρτισης, σε ευρωπαϊκά προγράμματα, τυγχάνοντας σημαντικής αναγνώρισης, διάκρισης και αποδοχής, από Ελλάδα κι εξωτερικό, για το πλούσιο ερευνητικό έργο της και τον επαγγελματικό ζήλο που επιδεικνύει.

Τα ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται σε θέματα τουριστικής εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμια/Δευτεροβάθμια) με την πολυβραβευμένη 7ετή καινοτόμο δράση της «Ο μικρός τουρίστας-Μια βαλίτσα ταξιδεύει» (https://youtu.be/ImVqdApN7Os) και είναι μια από τους συγγραφείς του βιβλίου «Ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού: ζήτηση και προσφορά νέων προϊόντων τουρισμού» από τις εκδόσεις Κριτική (2011, 2η έκδοση 2020) και του επετειακού τόμου «Τουρισμός, τουριστική ανάπτυξη. Συμβολές Ελλήνων επιστημόνων», Εκδόσεις Παπαζήση (2017).

Τέλος, αποτελεί ενεργό μέλος συλλόγων/ ομίλων/ κοινοτήτων/ οργανώσεων που προάγουν τον πολιτισμό, τις τέχνες, τα γράμματα, τον εθελοντισμό, την καινοτομία, την καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση.