Η Αννέζα Λούκου αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (νυν τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ). Κατά τη διάρκεια εκπόνησης της πτυχιακής της διατριβής που πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου & Υγιεινής Τροφίμων και Ποτών, διερεύνησε την επιμόλυνση έτοιμων-προς-κατανάλωση σαλατών από παθογόνους μικροοργανισμούς κατά την προετοιμασία τους. Η εν λόγω διατριβή δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Food Microbiology.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (MSc Food Technology) στο Πανεπιστήμιο του Wageningen (Ολλανδία) ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) στο εξωτερικό, με ειδίκευση στο διακρατικό πρόγραμμα European Master in Food Studies (EMFS). Το πρόγραμμα περιελάμβανε σπουδές σε τρία ακόμη Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια (Πανεπιστήμια Cork – Ιρλανδία, AgroParisTech – Γαλλία και Lund – Σουηδία), διδάσκοντας τις τελευταίες διεθνείς εξελίξεις στην τεχνολογία τροφίμων. Ολοκλήρωσε την πτυχιακή διατριβή και την πρακτική άσκησή της σε συνεργασία με το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της Mars Nederlands (Veghel, Ολλανδία). Σε ένα πρότυπο εργασιακό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον, είχε την ευκαιρία να εμβαθύνει ακόμη περισσότερο τις γνώσεις της στην ανάπτυξη προϊόντων υπό την καθοδήγηση ειδικών. Επιπλέον, της δόθηκε η δυνατότητα να αποκτήσει γνώσεις και εμπειρίες που στάθηκαν καθοριστικές για την εκπαίδευση, την προσωπικότητα και την μετέπειτα επαγγελματική της καριέρα.

Παράλληλα με τις σπουδές της, συμμετείχε σε ένα διετές project 10μελούς ομάδας φοιτητών πάνω στην ανάπτυξη ενός καινοτόμου προϊόντος τσαγιού «on the go». Το project χορηγήθηκε από 10 διεθνώς αναγνωρισμένες βιομηχανίες τροφίμων και περιελάμβανε όλες τις πτυχές, από την ιδέα έως και την υλοποίησή του. Από το 2015 και εξής, εργάζεται στο τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων «Μέλισσα Κίκιζας». Κύριο επίτευγμά της υπήρξε, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη καινοτόμων ελληνικών προϊόντων με έμφαση στον υγιεινό τρόπο ζωής, όπως τα ζυμαρικά high-protein με πρωτεΐνη βρώμης και τα ζυμαρικά με β-γλυκάνη βρώμης που μειώνουν τη χοληστερόλη.